« Fallstudie i WOM | Main | Marketing de Invasão »

juni 07, 2005

Swedish record labels, make a note ...

Av alla kanaler så är det SVT 24 Nöje som kniper en intervju med Seth Godin. Det ger såklart cred i min bok!

Seth Godin kommenterar Damon Albarns grupp/projekt Gorillaz utifrån ett marknadsföringsperspektiv. Gorillaz har lanserat sin egen kollektion med actionfigurer som ett led i marknadsföringen av deras nya album: So Seth, you haven't been on Swedish TV lately (Se TV-intervjun med Seth genom att följa länken och instruktionerna i hans inlägg)

Svenska skivbolag: Se, lyssna och lär. Att kränga skivor handlar inte bara om att göra det så svårt som möjligt för kidsen att ladda ner mp3-filer - det handlar om att skapa "något utöver det vanliga" ...

juni 7, 2005 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d83448591d53ef

Listed below are links to weblogs that reference Swedish record labels, make a note ...:

Comments

Klart intressant! Jag har länge hävdat att skivbolagen måste se över sin affärsmodell. Det är inte inspelad musik de kommer att tjäna storkovan på i framtiden, utan liveframträdanden av artister, kringprodukter osv. En samling låtar (kanske på en CD eller på en hemsida eller i radio/TV) som kommer att fungera som "insteg" till varumärket som gruppen/artisten representerar. Det kan säkert finnas en marknad att ta betalt för att erbjuda musik för nedladdning, men den stora massan kommer säkerligen fortsätta att ladda ned gratis "i andra hand".

En annan intressant artikel i ämnet:
http://www.businessweek.com/technology/content/jun2005/tc2005062_3663_tc024.htm

Posted by: Johan | 7 jun 2005 13.21.53