« ”Du kan inte vinna genom att vara mer genomsnittlig än genomsnittet” | Main | Samtycke krävs för massutskick »

september 13, 2007

Pärmspam

För några månader sedan gled en diskussion mellan mig och en annan person in på de unga säljare som syns på gatorna i Stockholm city. De representerar allt ifrån mobiltelefonbolag till humanitära organisationer. Hon sammanfattade den metod som dessa försäljare använder – oavsett företag/organisation – på följande vis: ”Det är som spam”.

Nu har dessa personer fått ett namn: Pärmspammare. Lars Johansson skriver i en artikel för Ecentric om de olika typer av spam som finns. Och gatuförsäljarna har alltså fått ett eget namn. Lars skriver att pärmspammarna:

”Har blivit väldigt vanligt förekommande i storstäder de senaste åren. Ofta jobbar pärmspammarna i klunga för att tränga in förbipasserande i ett hörn”

(Från artikeln Spam, spam och spam!)

Tidigare i veckan frågade jag Lars (när jag träffade honom på det utomordentligt trevliga Web Analytics Tuesday med Eric T Peterson. Utmärkt arrangemang, Lars!) om beteckningen pärmspammare – och den har han knåpat ihop själv.

Kudos till Lars som berikar vårt svenska spamlingo!

För övrigt vill jag varmt rekommendera Lars blogg på Webanalysts.info, där du hittar allt du behöver veta om webbanalys.

september 13, 2007 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00e54ef19f998834

Listed below are links to weblogs that reference Pärmspam:

Comments