« Pärmspam | Main | Apples marknadsföringsfilosofi i behändigt format »

september 17, 2007

Samtycke krävs för massutskick

Reaktionerna i bloggosfären hos vissa e-postspecialister på Kevin Stirtzs artikel om att samtycke (opt-in) inte alltid krävs när du bygger en e-postlista i marknadsföringssyfte har varit hårda (länkar till inlägg finns i artikeln nedan).

Och det med all rätt, tycker jag. Stirtz visar på en stor okunnighet - vad gäller bland annat leveransbarhet, lagar/direktiv, internetleverantörers (ISP:s) användarvillkor och e-postkanalens omvända kostnadsstruktur – med sitt resonemang om att du som företagare inte alltid behöver samtycke när du bygger en e-postlista med syfte att göra massutskick.

Istället för att utveckla argumenten - som jag så ofta har behövt göra när jag diskuterat, föreläst eller gett råd om e-postmarknadsföring/Permission Marketing – varför det inte är ett seriöst eller långsiktigt alternativ, varken på företags- eller makronivå, att inte ha samtycke rekommenderar jag dig att ta en titt på Mark Brownlows utmärkta sammanfattning av diskussionen om varför Spitz argumentation inte håller: Arguing about permission doesn't change facts

september 17, 2007 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00e54edf3c1c8833

Listed below are links to weblogs that reference Samtycke krävs för massutskick:

Comments

Förmiddag som I inte ser för att samlas e-post. Förmiddag som I ser till ett litet, listar av folk som du har med redan ett förhållande. Du har missförstått mitt argument.

I min artikel signerade jag inte spam. Om du läste min andra artiklar, ska du ser att jag anmärker till invasive marknadsföra liksom spam.

Ha en trevlig dag.

Kevin Stirtz

Posted by: Kevin Stirtz | 18 sep 2007 01.14.24