Main | Få en marknadsföringsklassiker direkt till din e-postlåda - kostnadsfritt! »

maj 27, 2004

Välkommen till en blogg om den "nya" marknadsföringen!

Enligt Seth Godin finns det i princip tre marknadsföringskoncept:

1. Interruption Marketing. Marknadsföraren styr kommunikationen och bestämmer till vem, hur och när ett marknadsföringsmeddelande ska utformas och levereras. Avsändaren är i kontroll.

2. Permission Marketing. Mottagaren bestämmer vem som får marknadsföra till henne. Vad, hur och när det får marknadsföras. Konsumenten är i kontroll.

3. P2P (Peer-to-Peer) Marketing. Konsumenter marknadsför ett företags produkt eller tjänst till varandra. Produktens faktiska, och ibland upplevda, värde styr processen och utgången. Företag kan påverka denna process. Genom att skapa produkter som är värda att prata om - "marketing within products" - menar Godin att marknadsförare kan styra denna process: "It's all marketing now. The organizations that win will be the ones that realize that all they must do is create things worth talking about".

Seth Godin menar att det två sistnämnda är framtidens marknadsföring.

Jag håller med!

I takt med expansionen av massreklam och det mediebrus som uppstår i dess väg blir den traditionella marknadskommunikationen (TV-, radio-, print-reklam, etc.) både dyrare och mindre effektiv för företag. Alternativa marknadsföringskoncept blir därför allt mer attraktiva för marknadsförare.

Huvudsyftet med bloggen är att belysa och informera om de alternativ som finns till så kallad Interruption Marketing. På denna blogg kommer det att framföras åsikter, reflektioner, tips och idéer om dagens rådande marknadsföringsklimat och om de alternativ som finns. Exakt hur bloggen kommer att utvecklas har jag inte någon aning om. Följ med så märker du … ;-)

maj 27, 2004 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d8353a1fb369e2

Listed below are links to weblogs that reference Välkommen till en blogg om den "nya" marknadsföringen!:

Comments