« Inte bara WOMMA | Main | Självrannsakan från Intelliseek »

april 11, 2005

Kunden bestämmer även i den digitala TV-världen

"TiVo, the little box that lets you avoid seeing ads, i[s] working hard to make sure you see ads." Så inleds det senaste inlägget om TiVo på PVRblog. 

TiVo vill göra det omöjligt att undvika reklam genom att med ny mjukvara i sina boxar automatiskt ladda upp banner-liknande reklam på TV-skärmen när en tittare försöker spola förbi reklamfilm. Det här är dumt av två skäl:

1.) Ett av de främsta skälen för många amerikaner att köpa en TiVo-box är möjligheten att slippa reklam under filmer, nyheter och serier. TiVo tar därmed bort en av sina främsta konkurrensfördelar. Jag har tidigare på denna blogg nämnt att de flesta DVR-boxar säljs tack vare personliga rekommendationer. Det ska bli intressant att se hur denna rekommendationskurva förändras när detta nya "system" lanseras.

2.) TiVo är nog ganska naiva om de tror att de har total kontroll över kunderna när det kommer till digital TV. engadget rapporterar att det redan nu finns det ett program som blockerar denna nya funktion. Alla TiVo-användare som vill fortsätta att spola förbi reklam kan ladda ner programmet.

På Internet har kunden det sista ordet. Detta verkar också stämma i den digitala TV-världen.

april 11, 2005 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d8350fabd053ef

Listed below are links to weblogs that reference Kunden bestämmer även i den digitala TV-världen:

Comments