« Glappet mellan utbud och efterfrågan i marknadsföringsvärlden | Main | Från Interruption till Permission Marketing ... eller var det tvärtom? »

september 19, 2005

Across the Sound – utmärkt podcast om marknadsföring

“Did Campbell sue Andy Warhol?” (Across the Sound #1)

Across the Sound är en ny podcast (vad?) om marknadsföring av Steve Rubel och Joseph Jaffe. Tänk att två amatörers (nåja, allt är relativt …) radioprogram är så mycket mer intressant än nästan alla de inslag om marknadsföring som jag någonsin hört på ”riktig” radio. Det fina med podcasts är att det varken är ett välfyllt bankkonto eller tillgång till dyr teknik som avgör kvalitet. Podcasts handlar till 99% om innehåll och till 1% om allt annat.

Rubel och Jaffe diskuterar aktuella händelser som intresserar dem. De verkar framförallt vilja lyfta fram aktualiteter inom marknadsföringsvärlden som stör dem. I första programmet pratar de bl.a. om Fedex-fantasten som spenderar mycket pengar på företagets tjänster men som nu stäms av samma företag. Fedex utses till det programmets ”loser”. I andra programmet får ett danskt företag en rejäl dos negativ publicitet.

Across the Sound handlar inte enbart om hur dåliga företag är på marknadsföring även om det hittills haft en framskjutande plats i programmen. Det känns rätt naturligt med tanke på att dessa herrar anser att mycket inom dagens marknadsföring kan göras bättre. Dessutom gör det programmet mer vågat än de tillrättalagda kommentarer som ofta hörs i radio.

Starka åsikter betyder ofta - oavsett om man håller med eller inte - intressanta åsikter men ibland är det litet för mycket magkänsla i jämförelse med fakta. Lyssna bl.a. på de kommentarer Rubel och Jaffe får om sin Fedex-story i andra programmet.

För att lyssna på Across the Sound klicka här. (I går släpptes #3!)

september 19, 2005 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d8346de3b653ef

Listed below are links to weblogs that reference Across the Sound – utmärkt podcast om marknadsföring:

Comments

Steve Rubel heter han väl? :)
Verkar intressant. Ska kolla ladda ner och lyssna på ajpådden vid tillfälle.

Posted by: Fredrik | 22 sep 2005 11.49.22

Hohoho ... ja, det stämmer. Har faktiskt ingen aning hur jag kunde få Steve att bli Rick ... men det låter ju rätt bra - "Rick Rubel" ... ;) (Har nu ändrat från Rick till Steve i inlägget)

Posted by: Mattias | 23 sep 2005 07.01.37