« Dumt att försöka lura sina bundsförvanter | Main | Samband mellan WOM och ökade intäkter i LSE-studie »

november 09, 2005

Permission Marketing och Word of Mouth på Sime-konferensen

Jag är nyss hemkommen från dag 1 av Sime, internetkonferensen som har legat i dvala sedan 1999.

Efter första dagens slut kan jag konstatera att det har sagt mycket intressanta och vettiga saker.

Jag tror inte att jag på en dag hört så många talare nämna - direkt eller indirekt - att makten på Internet har och håller på att flyttas från företaget till konsumenten. Permission Marketing och Word of Mouth kom upp med jämna mellanrum.

Exempelvis pratade Rikard Steiber på Xlent Strategy om vikten av att fråga webbesökare om deras kontaktinformation för att kunna initiera en konversation med dem. Arvid Axland på Pool pratade om Permission Marketing och hur effektivt det har varit för en av deras kunder. Internetpionjären Mahesh Murhty pratade mycket och passionerat om Word of Mouth. Bland annat påpekade han att några de starkaste varumärkena på Internet knappt lagt en krona på traditionell marknadsföring utan fokuserat på att få kunderna att marknadsföra åt dem.

Allt detta gjorde att jag nästan glömde bort såväl förkylning som den lättare feber jag dragit med under dagen. Nu är det jag som loggar ut för att hämta krafter för morgondagens sessioner och fest!

Förresten, om du befinner dig på Sime-konferensen i morgon så leta gärna rätt på mig. Jag vill mer än gärna diskutera Permission Marketing, WOM och annat intressant inom marknadsföring med dig! (Så här ser jag ut ifall du vill få tag på mig)

november 9, 2005 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d8342abf9953ef

Listed below are links to weblogs that reference Permission Marketing och Word of Mouth på Sime-konferensen:

» Skräddarsytt är framtiden from bisonblog
All utveckling pekar åt att vi i framtiden kommer kräva allt mer individualiserad, målgruppsanpassad och omsorgsfullt distribuerat nyhetsstoff och konsumentinformation (läs reklam); precis som i visionen om Googlezon. Mattias Durnik skriver efter först... [Read More]

Tracked on 10 nov 2005 11.10.22

Comments