« Allt är inte Word of Mouth | Main | Internet hjälper oss »

januari 25, 2006

Mycket nytt på WOM-fronten

Det har hänt mycket inom Word of Mouth och WOM-industrin under de två veckor som jag inte har haft tid att uppdatera Durnikblog. Till exempel:

WOMBAT som är den hittills största konferensen dedikerad till Word of Mouth och Word-of-Mouth Marketing hölls den 19-20 januari i Orlando i Florida. Du kan läsa allt om WOMMA:s konferensen här, här, här och här. Dessutom kan du se flera intressanta videointervjuer med några av konferensens talare på vloggen coBRANDiT.

BzzAgent drar in pengar (pressmeddelande i pdf-format) från villiga investerare och det startade genast en diskussion om vi har en ny bubbla på gång: WOM-bubblan. Läs Ben McConnells kommentar om affären och vilka konsekvenser den kan få för industrin här. I Sverige har Hans Eric Melin kommenterat affären här.

Nielsen Buzzmetrics bildas när två av de främsta analysföretagen inom Word of Mouth slås samman. BuzzMetrics köper Intelliseek. Läs mer om affären här.

Walter Carl publicerar sin WOM-studie To tell or not to tell och det framkommer bland annat att WOMM-program som bygger på öppenhet är mer effektiva än de program som bygger på att avlönande "agenter" inte avslöjar sin uppdragsgivare. Rapporten är framtagen i ett samarbete mellan Northeastern University och BzzAgent. Besök den här sidan för att ladda ner rapporten (kräver registering).

Forsättning lär följa ...

januari 25, 2006 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d835259ec253ef

Listed below are links to weblogs that reference Mycket nytt på WOM-fronten:

Comments