« april 2006 | Main | juli 2006 »

juni 28, 2006

Inte nöjd med nuvarande system för e-postmarknadsföring?

Apropå guiden till svenska leverantörer för e-postmarknadsföring är det i dag inte helt oväntat att många svenska företag redan har passerat fasen att påbörja e-postmarknadsföring.

Utgångspunkten för många företag är istället att byta från en existerande lösning (professionell, semi-professionell, hemmabygge eller vanliga-e-postprogrammet-baserat) till en ny som bättre möter behoven.

Tillhör ert företag denna kategori är den här artikeln på ClickZ.com intressant läsning: A Guide to Switching E-Mail Technologies.

juni 28, 2006 | Permalink | Comments (0) | TrackBack

Bara Permission Marketing

Chris Baggott tydliggör i BusinessWeek vad som är förenligt med att vara kund hos ExactTarget (en av världens största och ledande leverantörer av system för e-postmarknadsföring):

"Our core premise is that our clients must have confirmed opt-ins from their e-mail list members. We don't allow any unsolicited e-mail to be sent through our systems."

(Källa: BusinessWeek, Thinking Outside the In-Box)

Det är alltså inte bara företag och dess kunder som tjänar på Permission Marketing. Även leverantörer som tillhandahåller systemen ser det som en förutsättning för att få göra affärer med dem.

(Via Eugenio La Mesa's Blog on Email Marketing)

juni 28, 2006 | Permalink | Comments (0) | TrackBack

juni 25, 2006

Intressant WOM-uppsats

I april fick jag äran att bli intervjuad för c-uppsatsen "Send this to a friend: Viral marknadskommunikation på internet". Nu har Georg Kanellos och Simon Svensson fått den (väl) godkänd - och det är den mer än väl värd! Det är en mycket läsvärd och välskriven uppsats som ger såväl en utmärkt introduktion som en bra fördjupning till ämnet.

Läs mer om uppsatsen hos Beta Alfa där du också kan ladda ner uppsatsen (något du bör göra ifall du har det minsta intresse för ämnet).

juni 25, 2006 | Permalink | Comments (0) | TrackBack

Guide till svenska leverantörer för e-postmarknadsföring

I senaste numret av Internetworld (nr 6 2006) finns guiden "Verktyg för e-postmarknadsföring". Artikeln ger en översikt av 6 svenska leverantörer och ett antal personer (varav vissa är representanter från några av dessa leverantörer) ger sina tips om vad ett företag bör tänka på när de ska upphandla ett system för företagets e-postmarknadsföring.

Det är en intressant artikel framförallt för dig som har tänkt att börja arbeta med e-postmarknadsföring och nu är på jakt efter ett system för att hantera detta.

Du som läser artikeln bör tänka på att urvalet i artikeln (av naturliga skäl, det är ju en papperstidning ...) är begränsat. Det finns många seriösa utländska leverantörer som säljer internationellt. Ifall du vill ha en längre lista där sådana leverantörer finns med rekommenderar jag dig att kompletera Internetworlds artikel med MarketingProfs.coms Vendor Selector. Som betalande medlem får du tillgång till en mer avancerad lista med sökfunktioner.

Något som också är viktigt att tänka på är att leverantörerna i Internetworlds guide själva har fyllt i informationen om sina system. När leverantörer själva får svara på relativt öppna frågor är det inte helt enkelt att få en jämförande bild av de system som presenteras. Här borde Internetworld ställt mer detaljerade frågor, t.ex. prisscenarion istället för bara "pris". Ett bra exempel på en rapport där leverantörernas egna svar ger en detaljerad - och jämförande - bild av olika systems kapacitet är MarketingSherpas Buyer's Guide to Email Service Providers. Det är en rapport som kan vara intressant ifall ert företag planerar en större investering i e-postmarknadsföring.

Nog klagat! Det är mycket bra att Sveriges främsta marknadsföringstidning uppmärksammar e-postmarknadsföring på det här konkreta sättet. Och för dig som vill upphandla ett system utan att behöva jämföra allt för många leverantörer är detta en utmärkt start.

Om du inte vill köpa papperstidningen kan du köpa artikeln (pdf) på Internetworlds hemsida.

juni 25, 2006 | Permalink | Comments (0) | TrackBack

juni 19, 2006

Mastodontrapport om hur du skapar effektiva nyhetsbrev

Nielsen Norman Group har publicerat en ny version av sin Email Newsletter Usability-rapport. Den här gången stannar sidnumreringen på 544(!).

Som vanligt verkar rapporten (jag har bara läst sammanfattningen och artiklar om rapporten) vara fylld till bristningsgränsen med praktiska tips, tester och analyser. Så här sammanfattar Jacob Nielsen företagets studier om vad som utgör ett effektivt nyhetsbrev för Dan Farber på Between the Lines (via Chris Baggots blogg): "The best newsletters are specialized the receivers needs, timely, short and scannable and arrive on a predictable schedule"

Läs en sammanfattning av rapporten här.

juni 19, 2006 | Permalink | Comments (2) | TrackBack

Därför Permission Marketing

Här är ett inlägg (från februari 2005 ) om varför Permission Marketing är viktigt. Fyra lika relevanta skäl i dag som då, anser jag.

juni 19, 2006 | Permalink | Comments (0) | TrackBack

Fråga först skicka (eller ring, eller ...) sedan

I sin senaste och läsvärda onsdagskolumn (hittar den inte på webben) i SvD Näringsliv (14 juni 2006, sid 23) skriver Jonas Leijonhufvud att "1,2, av 4,2 miljoner hushåll har redan anmält sig" till nixregistret (Nix-telefon). Något färre hushåll har en "ingen reklam"-skylt på brevlådan/dörren.

I kolumnen skriver han att han inte vill ha kalsongerbjudanden men - och jag håller med - inte heller vill missa andra relevanta erbjudanden, som blir fallet vid anmälan till nixregistret.

Jonas föreslår att branschen borde "investera i ett mer nyanserat nixregister. Om man låter folk välja bort en viss typ av försäljning kanske man kan dämpa deras generella avsky för telefonsäljare".

Ett mer avancerat register skulle vara önskvärt men varför inte vända på resonemanget: Låt oss kunder själva välja vilka typer av erbjudanden som är intressanta. Istället för att välja bort det vi inte vill ha - låt oss välja det vi vill ha.

Apropå detta så kommer den här bloggens fokus framöver att vara just på marknadsföring som människor väljer/samtycker till att ta emot. Bloggen kommer att fokusera på Permission Marketing i allmänhet och e-postmarknadsföring som bygger på samtycke (opt-in) i synnerhet. Här kommer ni att få tips på artiklar och idéer om hur ni kan använda er av Permission Marketing och e-post (och andra kanaler) för att skapa effektiv marknadsföring.

juni 19, 2006 | Permalink | Comments (0) | TrackBack