« juni 2006 | Main | augusti 2006 »

juli 04, 2006

Personligt tilltal tilltalar

Har ni på ert företag diskuterat ifall ni ska använda ett personligt tilltal i e-postmarknadsföringen? Ni är inte ensamma.

En som har en åsikt vad som fungerar bäst är "e-postdivan" Melinda Krueger. Personifierade rubrikrader (eller, för den delen, hälsningsfraser, menar hon) förbättrar såväl den totala öppningsfrekvensen som klickfrekvensen. Detta i sin tur förbättrar möjligheterna till högre avslut ("conversion rate").

Melinda Kruegers tester visar på över 30-procentiga resultatförbättringar om rubrikraden innehåller personifierat innehåll (t.ex. förnamnet på mottagaren). Läs artikeln och ta del av resultaten här (för att få access till MediaPosts Email Insider krävs registrering).

Oavsett hur pass applicerbara Melinda Krugers resultat är på svensk e-postmarknadsföring visar de hur viktigt det är att hela tiden testa sin kommunikation gentemot verkligheten - d.v.s. hur mottagarna faktiskt reagerar och agerar på kommunikationen. Och det fina med e-post är att du som svensk e-postmarknadsförare också kan testa hur ert företags e-postmarknadsföring påverkas av personifierade hälsningsfraser eller rubrikrader.

Tips: testa själva. Oavsett om ni skickar ut månatliga nyhetsbrev eller oregelbundna reklammeddelanden kan ni analysera vad som fungerar bäst med exempelvis A/B-tester. Läs mer om A/B-test på ClickZ.com.

juli 4, 2006 | Permalink | Comments (1) | TrackBack