« Sommarens artiklar om e-postmarknadsföring (del 1) | Main | E-postskolan »

augusti 11, 2006

Den perfekta Permission Marketing-kanalen?

RSS är tekniskt och teoretiskt sett en utmärkt Permission Marketing-kanal. Mottagare har kontroll över flödet av kommunikation medan avsändare kan (med ständigt förbättrad precision) mäta interaktion och utfall. I praktiken är RSS ännu inte lika effektivt som e-post eftersom relativt få personer använder RSS och många - i alla fall dem jag kommit i kontakt med - tycker det är krångligt att prenumerera på RSS-flöden.

Hur det kommer att se ut om några år är omöjligt att säga. Kanske är då e-post och RSS mer integrerade. Oavsett detta är RSS något som varje e-postmarknadsförare redan i dag bör ta seriöst och testa eller börja att använda som ett komplement till e-postkalanalen. Problem att exempelvis mäta resultat har tack vare företag som Silverpop reducerats och utvecklingen går framåt. E-postmarknadsförare måste inse att vissa människor föredrar att prenumerera på marknadsföringsmeddelanden via RSS. Och i vissa miljöer (läs bloggar) är RSS i dag överlägset e-post. Permission Marketing handlar inte om en kanal (e-post) utan om att hitta rätt kanal(-er) för varje kund eller presumtiv kund.

Rok Hrastnik är en person som de senaste åren har arbetat för att föra fram RSS som en fullvärdig marknadsföringskanal. I juli-numret av e-consultancys nyhetsbrev finns en intervju med honom där det bl.a. diskuteras format och mätningsmetoder. Läs artikeln här.

augusti 11, 2006 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d834dc5fba69e2

Listed below are links to weblogs that reference Den perfekta Permission Marketing-kanalen?:

Comments

Fast Jakob Nielsen gillar det inte :) (kolla hos mig)

Posted by: N|. | 11 aug 2006 10.02.19