« Det upplevda samtycket minst lika viktigt som det faktiska samtycket | Main | E-post om marknadsförare får välja »

februari 22, 2007

E-post och RSS

Debatten som förs om marknadsförare ska välja e-post eller RSS tycker jag är onödig. Det finns ingen konflikt mellan dessa kommunikationsvägar. E-post och RSS kompletterar varandra. Båda har sina specifika fördelar och nackdelar. Istället för e-post eller RSS är det e-post och RSS som gäller.

Diskussionen kring detta kommer och går. Nu känns den åter aktuell i och med Microsofts lansering av Outlook 2007.

Självklart är de utmaningar som uppkommit med Outlook 2007 viktiga att diskutera. Men utmaningar med e-post ska inte likställas med byte av kanal för marknadsförare. Det marknadsförare borde diskutera är vad kunden efterfrågar och hur e-post och RSS kan komplettera varandra på bästa sätt.

Permission Marketing utgår från principen om samtycke vid marknadskommunikation. Utöver den grundläggande principen tillkommer att identifiera vad som intresserar och efterfrågas av kunden och på vilket sätt hon vill ta emot dessa efterfrågade och riktade budskap.

Lås oss slippa en onödig debatt genom att utgå från den enkla principen att valet mellan e-post och RSS (eller vilka andra kanalval som erbjuds) ligger hos kunden. 

Personligen väljer jag ofta RSS när jag vill ha information/reklam från en avsändare som har hög frekvens på sin kommunikation. Vid mer regelbunden utgivning föredrar jag e-post och för enstaka utskick är sms ett bra val. Men jag förväntar mig inte att andra alltid gör samma val.

februari 22, 2007 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00d8357477c969e2

Listed below are links to weblogs that reference E-post och RSS:

Comments