« The great opt-in/opt-out issue | Main | Trender inom e-postmarknadsföring 2008 »

december 05, 2007

Rapport om e-postkommunikation i mobilen

Om du kan tyska och är intresserad att lära dig mer om mobilmarknadsföring är det här rapporten från artegic något du antagligen vill ladda hem: Mobile E-Mail Marketing 2008 (via Mark Brownlow)

december 5, 2007 | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d83421656c53ef00e54f9753138833

Listed below are links to weblogs that reference Rapport om e-postkommunikation i mobilen:

Comments

Verkar vara en intressant rapport. Finns det någon undersökning som visar att e-post i mobiltelefonen har slagit extra mycket i något specifikt land i Europa?

Posted by: Lars Carlén | 10 dec 2007 22.07.13

Hej

Jag har tyvärr inte koll på någon jämförande rapport som visar på penetration av mobil e-post i europeiska länder men lite spridd data har jag koll på, bl.a.:

Enligt Steve på Taptu använder ca 10% av mobilanvändare i Europa mobilt Internet. Enligt ZDnet - för att komma in på specifikt land - använder över 80% av brittiska företag som har "some degree of mobility" mobil e-post. När det gäller användande av privat mobil e-post kommer jag inte på någon rapport som jag har läst. Om man nu ska dra någon form av generell slutsats av det (vilket man nog egentligen inte bör) kan man tänka sig att Storbritannien ligger bra till i Europa...

Det är viktigt att komma ihåg att mobil e-post inte bara är "push email", även om det är det format som jag skulle tippa att flest förespråkar. Jag, för att ta ett personligt exempel, läser all min privata mobila e-post via webbrowser, men då har jag en mycket stor skärm och "turbo-3g"-abbonemang (med fast pris). Jag ser för- och nackdelar med båda formaten för att ta del av sin mejl mobilt.

Chippa gärna in med kommentarer och statistik!

Posted by: Mattias | 13 dec 2007 22.18.45